Tic tac… comença el compte enrere! La Flor de Maig és del barri

Tic_tac_FlordeMaig

Manifest de la campanya contra el desallotjament de la Flor de Maig! 

La Flor de Maig segueix en perill: la propietat il·legítima ens porta a judici el 27 de març per tancar un espai que és dels veïns i veïnes, que és del Poblenou. Com sabeu, l’Ateneu Popular la Flor de Maig és un espai històric alliberat pel veïnat del barri, on hi participen desenes de col·lectius i s’hi alberguen diferents projectes (Espai Jove, Flor de drap, Cooperatives de consum, Espai Social, Coral, Passi de documentals crítics etc.). Antigament fou una de les cooperatives obreres més grans de Catalunya i ha sigut sempre un símbol del moviment associatiu poblenoví. És per tot això que després de la recuperació veïnal del 20 d’octubre de 2012 hem entrat en negociacions amb l’Ajuntament de Barcelona per tal de fer efectiva legalment aquesta recuperació definitiva de l’edifici pel barri.

El regidor del Districte, Eduard Freixedes, es va comprometre en la reunió que vam tenir el 24 de gener a explorar la possibilitat de comprar l’immoble en un termini de 3 mesos, i en cas de no poder ser, iniciar l’expropiació. Aquest termini s’esgotarà el 24 d’abril, però confiem que el Districte arribarà abans a una acord.

Per tot això i perquè creiem en el projecte de la Flor de Maig i estem compromesos a defensar-lo, iniciem aquest compte enrere, un rellotge les agulles del qual no pararan de moure’s fins que soni l’alarma el 24 d’abril. Fem una crida a totes les entitats i associacions del Poblenou, als moviments socials de Barcelona i en general a totes les veïnes i veïns a venir a la cassolada massiva davant del Districte (Pl. Valentí Almirall) el 10 d’abril a les 19h.

Arribat el 24 d’abril anirem a buscar la resposta al Districte en cas de que no s’hagi fet efectiva la compra o bé un compromís per escrit de que així serà en les properes setmanes. Volem que sigui una jornada multitudinària per reafirmar la voluntat de crear un espai social al barri fent que la Flor de Maig recuperi la seva funció històrica.

Defensem la Flor de Maig!

10 de febrer de 2014

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s