Aspectes i Personatges de Barcelona, 1964 de Carlos Barba

Àcida i estranya crònica de la vida barcelonina dels anys 60, «Aspectes i personatges de Barcelona» pretén ser sobretot una irònica crítica a la societat de l’època franquista. Passant dels carrers més coneguts als racons més foscos de la ciutat, i de l’alta burgesia al baix carrer en qüestió de segons, aquest petit documental constitueix una veritable antropologia visual amb un profund interès per ressaltar les desigualtats socials.

De fet, a Carles Barba li va importar sempre reflectir les diferències de classe social, entre aquella gent que les passava tan negres i aquells altres que anaven per la vida carregats de medalles, movent-se d’un extrem a l’altre de Barcelona. Tenia el mateix interès a retratar la societat burgesa que freqüentava en el Club de Polo, en la part alta de la Diagonal, que el retrat de les condicions de vida dels immigrants de Can Tunis.

En fi, una autèntica retrospecció del cinema independent català de principi dels ’60 gravat des d’un punt de vista lliure i original, totalment subjectiu i molt refrescant, d’aquella Barcelona dels ’60 i els seus varis personatges del moment. El vam passar fa temps a l’Escopo, però ara que l’amic Javier -via un altre amic seu- ens ho tornar a apropar, cal tenir-ho al nostre inventari de mirades sobre Barcelona.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s