L’OACU dona suport a l’Ateneu la Flor de Maig

Des de l’OACU volem donar suport a l’Ateneu la Flor de Maig compartint aquesta declaració.

Els col·letius, entitats i persones que conformen l’Ateneu Popular la Flor de Maig, davant la provocadora roda de premsa portada a terme pel partit d’ultradreta VOX avui al matí a les portes del nostre edifici, declarem:

Que interpretem aquest tipus de convocatòria com dins del més pur estil feixista, ja que el seu objectiu no era un altre que centrar el focus de l’atenció pública sobre un espai popular, divers i reivindicatiu, no tant pel que fa, sinó pel que representa: una aposta política i social als antípodes d’aquest partit.

L’Ateneu Popular la Flor de Maig rebutja el relat criminalitzador sobre el fenomen de l’okupació i la lluita pel dret a l’habitatge de col·lectius tan importants del barri com el Sindicat d’Habitatge del Poblenou i pensa, a més, que fixant l’atenció sobre ells, VOX ha travessat una línia vermella intolerable.

D’aquesta manera, com Ateneu Popular volem deixar clar que som un espai plural, on conviuen diferents opcions polítiques; que, com espai social, no tolerem actituds feixistes, masclistes, xenòfobes, racistes o LGTIfòbiques i, a més, rebutgem tota mena de violència; que som un espai de transformació implicat amb les problemàtiques del barri, sent una de les més importants la qüestió de l’habitatge, dret segrestat per l’especulació i les dinàmiques neoliberals del capital, entenen l’okupació com una acció legítima.

La Flor de Maig va viure diferents etapes al llarg de la seva vida: com cooperativa, com Escola, Ateneu i Centre Social Okupat. L’última va néixer el 2012 fruit, precisament, de l’okupació d’un antic edifici recuperat pel barri. És així que reivindiquem el cooperativisme, el suport mutu i la diversitat en enfront del discurs de l’odi.

L’acte de VOX d’avui ha estat una provocació. Davant d’això, sense por ens trobaran de cara.

Llarga vida a la Flor de Maig!

Visca el Poblenou!