Natalia Figueredo

Perfil

Dona llatino-amazonica, arquitecta i investigadora. Els seus interessos i especialitats giren al voltant de l’Arquitectura, l’Antropologia i l’urbanisme informal. També investiga sobre cultura popular, espacialment en el camp de la música. Aquestes aproximacions les fa des de l’òptica dels estudis decolonials i del feminisme negre.
 
Graduada al 2016 en arquitectura i urbanisme per la Escola da Cidade – São Paulo – Brasil, realitza com a treball final de grau la proposta de reforma d’un espai cultural a partir de l’estudi etnogràfic de les expressions musicals i de dansa popular a la ciutat de Belém do Pará a l’Amazònia brasilera.
 
L’any 2020 finalitza el màster en Estudis Culturals per la Goldsmiths Univesitat de Londres – Regne Unit, amb nota Distinction. La tesina del màster té per títol: Is there sustainability in exoticized territories? The case of Amazonia. La recerca desafia la divisió occidental entre «naturalesa» i «cultura» mitjançant l’anàlisi de imatges que normalment s’utilitzen per representar l’Amazònia en els mitjans de comunicació. L’estudi demostra que l’Amazònia està formada per molts territoris i comunitats, sent per tant les Amazonies; i argumenta que la creació de futurs sostenibles a les Amazonies requereix l’emancipació de la manera hegemònica de percebre aquets territoris.
 
Actualment, la Natalia està fent el doctorat dins del departament d’antropologia en societat i cultura a la Universitat de Barcelona. El projecte de recerca s’apropa de l’urbanisme subaltern a Belém des de la dimensió etnogràfica, per investigar les diferents maneres en què s’articula la vida quotidiana en el territori urbà amazònic.
 
En paral·lel a la vida acadèmia, la Natalia col·labora amb Mixité, un despatx d’urbanisme que busca transformar el territori des de l’aproximació a les comunitats utilitzant eines artístiques. 

Contacte

 

Email: natcfigueredo@gmail.com

Researchgate: https://www.researchgate.net/profile/Natalia-Figueredo-2