La festa domesticada? Protocols i noves sintaxis festives

Jornades organitzades el 26 d'octubre de 2023 a la Sala Jane Addams de la Universitat de Barcelona.

S’adrecen a personal tècnic dels àmbits de cultura, festes i participació; persones i professionals vinculats als àmbits de l’antropologia, gestió cultural i patrimoni cultural, i juntes directives i persones associades a entitats culturals.

La formació està enfocada a oferir una revisió crítica dels discursos festius i la seva articulació en protocols festius. Quin sentit tenen aquests protocols? Quines transformacions han experimentat i per què? Són eines útils de participació ciutadana? Què celebrem? Quina tradició inventem? Són algunes de les reflexions que la jornada pretén debatre mitjançant la presentació d’una ponència inaugural a càrrec del grup de treball i recerca Cultura Popular i Conflicte (CPC) de l’Institut Català d’Antropologia (ICA) i el Grup de Recerca en Exclusió i Control Socials (GRECS) de la Universitat de Barcelona (UB). Seguidament, hi haurà dues taules d’experiències que reflectiran casuístiques concretes: una primera des d’una perspectiva institucional i amb l’enfocament de l’administració municipal (ajuntaments), i una segona en què participaran entitats culturals i professionals del sector de la cultura popular.

Poden consultar-ne el programa online, i veure les jornades en diferit a: https://www.youtube.com/playlist?list=PLEuLfaTnE1cCSAyxB8eIqnRxh0Q2p4ReO

Per més informació, consulteu el web de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural: https://cultura.gencat.cat/ca/departament/estructura_i_adreces/organismes/dgcpt/05_documents_i_recursos/02_jornades_estudis_leg/01_gestio_cultpop

 

---

Organització / Dinamització / Producció de continguts a càrrec de: Marta Contijoch (tècnica i investigadora a l’OACU – Observatori d’Antropologia del Conflicte Urbà i professora associada al GRECS/ UB), Martí Torra (tècnic i investigador a l’OACU), Juan Granero (doctorand a la UB i investigador a l’ICA), Oriol Pascual (doctorand, professor i investigador a GRECS/ UB, investigador a l’OACU), Marc Navarro (Inst. Municipal Reus Cultura). En representació per part del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya – DG de Cultura Popular i Associacionisme Cultural: directora general Adelaida Moya i Subdirectora general Cristina Sanchís. Equip tècnic: Georgina Garcia, Rosa Canela, Judit Bertran, Oriol Cendra i Pol Fàbregas.

Unes jornades coorganitzades entre el Departament de Cultura a través de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural conjuntament amb el Grup de Recerca sobre Exclusió i Control Social (GRECS) i la Universitat de Barcelona. Amb el suport i col·laboració de l'Observatori d'Antropologia del Conflicte Urbà, Cultura Popular i Conflicte, i l'Institut Català d'Antropologia.